W każdej wiadomości wysyłanej z systemu edrone użytkownik ma możliwość wypisu - na samym dole maila:

Dodatkowo przy kreacji wiadomości (najczęściej w stopce) możemy, a nawet powinniśmy dodać informację o tym, kto jest administratorem danych osobowych i dodatkowo link, w który klient może kliknąć i zrezygnować z otrzymywania wiadomości:

Jeśli jednak klient nie skorzysta z tych możliwości wypisu, napisze do nas i poprosi o usunięcie z bazy mailingowej możemy zrobić to w bardzo prosty sposób! 

Logujemy się do panelu edrone - zakładka: CRM
W tym miejscu wpisujemy adres mailowy klienta:

Klikamy "Wyszukaj" - pojawia się profil danego klienta i jego historia w naszym sklepie. Mamy tutaj możliwość zmiany statusu danego klienta. Jeśli zmienimy go na "unsubcribe" ( wypisany) mamy pewność, że nie wyjdzie do niego już żaden mail. Klient nadal będzie w Twojej bazie, ale nie będziemy wysyłać do niego wiadomości. W systemie zostanie zachowana cała historia klienta, w tym jego statusy subskrypcji i zachowanie. Taka karta jest przydatna i umożliwia odpowiadać na różne zapytania klientów, w tym np. dlaczego wysyłaliśmy do klienta maile.
 
Klienta możesz również permanentnie usunąć z systemu.

W dolnej częsci strobny, po lewej stronie, mamy opcję usunięcia klienta:

Po kliknięciu w przycisk "Usuń użytkownika" musimy potwierdzić tę akcję hasłem.

Warto pamiętać, że trwałe usunięcie użytkownika powoduje, że wszystkie dane zebrane na jego temat (moment zapisu, wypisu, wszelkie podejmowane akcje) zostają usunięte a klient będzie przezroczysty dla systemu do momentu kiedy zapisze się ponownie. Gdyby klient prześle do nas żądanie na temat dostarczenia mu jakichkolwiek informacji np. dlaczego wysyłaliśmy do niego wiadomości, nie będziemy już w stanie odpowiedzieć na to pytanie. Więcej informacji TUTAJ.

Jeśli jednak zdecydujesz się usunąć trwale profil klienta, po wprowadzeniu hasła i poprawnym usunięciu, kiedy ponownie wpiszemy w wyszukiwarce adres email tej konkretnej osoby, powinno pojawić się powiadomienie: "Customer deleted".

Oznacza to, że wszystkie dane naszego klienta zostały wykasowane i nie wyślemy do niego więcej wiadomości. 


Masz jakieś pytania? Chcesz uzyskać więcej informacji i dowiedzieć się jak jeszcze bardziej usprawnić funkcjonowanie Twojego e-sklepu? Skontaktuj się z nami pod adresem
hello@edrone.me. 


Did this answer your question?